Lucy Foley, POPIS UZVANIKA

Originalan naslov: The Guest List
Izdavač: Mozaik knjiga, 2021.

Vjenčanja su nezaboravne prigode prilikom kojih često postoji neka razina drame koja krčka ispod savršene površine… A ovo je posebice slučaj za vjenčanje Jules i Willa, zlatnog para, planiranog na zabačenom irskom otoku.

Ispričana iz više perspektiva, kroz 48 sati, slijedimo priču u kojoj su tijelo, ali i ubojica otkriveni tek na samom kraju. Različiti, osebujni likovi, usred svadbene svečanosti ispunjene litrama pića i droge, ni ne slute nadolazeću katastrofu. Tjeskobni je osjećaj pojačan pomalo gotičkom atmosferom koja vlada na otoku, posebice s obzirom na njegovu ukletu povijest, legende o duhovima mrtvih, ali i nadolazeće oluje…

Svaki od likova krije vlastite tajne – Jules se brine zbog anonimne poruke koja ju upozorava neka ne vjeruje svom odabraniku i ne udaje se za njega, njezina sestra Olivia krhka je olupina slomljena srca. Kum Johnno očajnički ne želi izgubiti vezu s Willom, grčevito se držeći zajedničke prošlosti iz školskih dana. Hannah je samo reda radi pozvana na vjenčanje – udana je za Julesina najboljeg prijatelja Charlieja, no odlučna iskoristiti prvi vikend bez djece.

Autorica vješto manevrira kroz tugu, gubitke, ogorčenje, ljubomoru, krivnju, tajne i laži svakog od likova dok ista, poput gejzira, ključa, prepuna motiva za ubojstvo. Radnja je zanimljiva, napeta i čita se u jednom dahu.

Likovi su odlično razrađeni, a prikaz nevremena koje se približava, savršena je poveznica s olujom koja se sprema i među gostima…

Ukoliko ste ljubitelj napetih priča, prepunih tajni, laži i osvete, vjerujem da vas ni ovaj roman neće razočarati. S moje strane slijedi velika preporuka ove moderne inačice Agathe Christie i njenih ponajboljih djela.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s