Dav Pilkey, ČOVPAS I MICKO KID

Originalan naslov: Dog Man and Cat Kid

Izdavač: Mozaik knjiga, 2021.

“Ovo je priča o dobru…

Priča o zlu…

Priča o junacima.“

Vjerujem da glavnog junaka – Čovpasa – junaka s tijelom čovjeka i glavom psa (nastalim revolucionarnom operacijom nakon teške nesreće, u kojoj je spašen život vrhunskom policajcu i njegovom psu) nije potrebno dodatno predstavljati…


U najnovijem, četvrtom dijelu borac za pravdu se vraća s novim avanturama, a ovaj put nije sam! Sa njim živi Mali Frki, klon glavnog negativca Frkija. Priču o njegovu nastanku i odabiru strane imali smo prilike pročitati u prethodnom dijelu ovog serijala. U ovom, on i dalje odbija prihvatiti Frkijevu teoriju da je genetski predodređen da bude zao, te postaje Čovpasov pomoćnik.
Uz tako opakog mačjeg pomoćnika, Čovpas kreće u avanturu rješavanja misterija nestale filmske starlete…


No, hoće li i ovaj put glavni negativac – Frki – osujetiti njihove napore?


Dav Pilkey, poznati je američki karikaturist, autor i ilustrator dječje literature. Najpoznatiji je kao autor serije dječjih knjiga o „Kapetanu Gačeši“ i „Čovpasu“. Dobitnik je brojnih nagrada, kao što su „Disney Adventures Kids’ Choice Awards“ i „Milner Award“.


Kolorist – Jose Garibaldi – profesionalni je ilustrator, slikar i crtač stripova koji radi za „Disney“, „Dark Horse Comics“, „Nickelodeon“ i druge.


Istražujući univerzalne pozitivne teme kao što su empatija, dobrota, upornost, autor nam i ovim dijelom iz popularnog serijala šalje poruku da je najvažnije biti iskren prema samome sebi, kao i osloniti se na vlastite instinkte, posebice kada je u pitanju slijeđenje naših snova i ciljeva.


Zabavna i napeta priča, podijeljena na poglavlja, namijenjena je mladim čitateljima, no zbog veselih i zanimljivih ilustracija, kao i radnih listova i uputa o samostalnom ilustriranju glavnih likova, prikladna je i za one mlađe, koji se tek upoznaju sa čarobnim svijetom čitanja.


Upravo je taj posljednji dio – upute kako korak po korak – nacrtati glavne junake najveći izvor zabave moje šestogodišnje čitateljice 😊

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s