David Baddiel, ZVJEROBERT

Originalan naslov: AniMalcolm

Izdavač: Mozaik knjiga, 2019.

David Baddiel je autor poznatih dječjih romana od kojih je većina dobila prestižne nagrade, a sam David je, kao i njegove knjige, dobio glas briljantnog i originalnog glasa u književnosti za djecu.

Njegov roman “Zvjerobert” započinje proslavom rođendana, no iako je to inače jedan od njegovih najdražih dana, slavljeniku Robertu ovaj rođendan neće ostati u najboljem sjećanju.

On naime, za razliku od ostatka njegove obitelji, ne voli životinje, a upravo su one glavna tema kojom su se vodili ukućani pri odabiru njegovih poklona…

I dok oni ne vide u čemu je problem sa činjenicom da im je kuća prepuna ljubimaca, a sada su Robertu poklonili još jednog (štoviše – činčilu!), on je bolno svjestan da ni ove godine neće dobiti ono što doista želi, kao, na primjer, prijenosno računalo.

Jedina svijetla točka na obzoru je školski izlet šestih razreda, za koji Robert nije ni sanjao da će mu ga roditelji moći priuštiti. Usprkos tome, našao se u školskom autobusu, na putu prema… farmi prepunoj životinja.

Ono što na njoj slijedi, za Roberta će biti avantura života…

A isto može biti i za vas i vaše mališane, jer iako je prvenstveno predviđena za čitatelje starosti devet godina i više, ovih će 368 stranica uzbudljive i zabavne priče, rado slušati i oni mlađi. Govorim iz iskustva 😉

Tu je naravno i pouka za sve nas o važnosti prihvaćanja drugačijeg, izbjegavanju stereotipa i predrasuda, posebice onog zahvaljujući prvom dojmu ili nečijem izgledu.

Kao savršena kombinacija humora, čarolije i priče sretnog kraja, ovo je roman koji ćete, zahvaljujući i zanimljivim ilustracijama Jima Fielda, rado čitati, bez obzira na godine…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s